Bij Het Praathuis is iedereen welkom, van jong tot oud!

Hoe gaat de betaling?

Logopedie zit in het basispakket. Voor uw kind wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar. Bent u 18 jaar of ouder dan moet u rekening houden met uw eigen risico. Het tarief voor logopedie wordt elk jaar vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Vanaf 2015 hanteert elke verzekeraar een eigen tarief, meestal beduidend lager dan de NzA adviseert. Omdat wij rechtstreeks bij uw verzekeraar declareren heeft u als verzekerde geen last van deze prijzenoorlog.

Onder de verrichtingen die door de zorgverzekeraar worden vergoed vallen: directe behandeling, indirecte behandeling (dus: de ouders krijgen adviezen en training om hun kind te kunnen helpen), thuisbehandeling indien de arts een indicatie geeft voor het behandelen aan huis. Deze verrichtingen worden door ons maandelijks rechtstreeks bij uw verzekeraar in rekening gebracht. Wanneer dit niet past binnen de afspraken met uw verzekeraar sturen wij de rekening naar uw huisadres en bent u zelf verantwoordelijk voor de betaling.

Gesprekken op school, teamoverleg over de cliënt en uitgebreide verslaggeving op aanvraag van de school worden niet vergoed door de verzekeraar. Soms betaalt de school voor deze extra werkzaamheden, en andere gevallen moet u dit zelf dragen. Wij maken hier vooraf afspraken over.

U vindt de tarieven hier

Eerste afspraak