Bij Het Praathuis is iedereen welkom, van jong tot oud!

Logopedie voor Kinderen

In Het Praathuis werken wij het meest met kinderen. De grootste groep is tussen de 4 en 8 jaar oud, maar er komen gelukkig meer en meer jongere kinderen naar onze praktijk. “Gelukkig” omdat bij een jonger kind soms voorkomen kan worden dat er zich grotere problemen ontwikkelen.

Misschien heeft u als ouder al het gevoel dat uw kind zich niet zo ontwikkelt als andere kinderen. U vergelijkt met andere kinderen, of u ziet dat uw kind moeite heeft met praten. Som zijn er duidelijke oorzaken waardoor het kind niet goed praat en heeft het kind al een geschiedenis achter de rug. Onze praktijk heeft bijvoorbeeld expertise en ervaring met Down Syndroom. Ook komt het voor dat een ouder wordt verrast door het advies om naar een logopedist te gaan, bijvoorbeeld wanneer uw tandarts meldt dat uw kind afwijkend slikt.

  • Vraag een verwijzing bij uw huisarts of consultatiebureauarts en maak een afspraak bij onze praktijk. Logopedie zit in het basispakket en wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Wij bekijken samen met u het probleem en kunnen soms al in een eerste gesprek adviezen geven. Meestal is er meer onderzoek nodig om een goed beeld te krijgen. Het eerste belang is dat uw kind zich thuis voelt bij ons en gelukkig willen de meeste kinderen wel elke dag naar de praktijk komen!

Logopedie voor kinderen

Afhankelijk van het kind en van het probleem (een taalontwikkelingsstoornis is natuurlijk anders dan de /s/ tussen de tanden uitspreken en wéér anders dan stotteren) stellen we een behandeldoel. Sommige behandelingen zijn met een sessie of 12 klaar, maar er zijn ook kinderen die veel langer naar Het Praathuis komen.

Wilt u meer weten over logopedie voor kinderen?

Bekijk dan snel onze andere pagina’s!