Bij Het Praathuis is iedereen welkom, van jong tot oud!

Het onderzoek

“Meten is weten” is een veelgehoorde kreet en dat geldt ook in ons vak. Wij starten onze behandeling met een uitgebreid onderzoek om een goed uitgangspunt in de behandeling te kunnen nemen. Er kan ook alleen dan een doel gesteld worden als de beginsituatie goed omschreven is.

Het onderzoek neemt soms een aantal sessies in beslag. Wij gebruiken daarvoor (genormeerde) taal- en articulatietesten en observatie. Ook voor het meten van de spierkracht in de lippen of het beoordelen van de slik hebben wij de juiste instrumenten.

Wanneer de periode van onderzoek is afgesloten, volgt er een gesprek waarin met u wordt gesproken over de resultaten van het onderzoek en zal er een diagnose gegeven worden.

Deze resultaten en diagnose worden vastgelegd in een verslag dat naar uzelf en de huisarts gestuurd wordt. Wanneer eventuele andere betrokkenen of de school van uw kind een verslag nodig hebben sturen wij dit op uw verzoek door. Ook wordt met u besproken en in het verslag vastgelegd wat het handelplan is en de behandeldoelen zijn.

Onderzoek met kinderen