Bij Het Praathuis is iedereen welkom, van jong tot oud!

Het Praathuis helpt bij tal van problemen

Logopedie heeft alles te maken met communiceren, waardoor het veel voor u of uw kind kan betekenen. Wij van Het Praathuis helpen u hier graag bij. Onze logopedist zorgt ervoor dat u zich betrokken voelt bij de gang van zaken, zodat de behandeling meer kans van slagen heeft. Wij kunnen u of uw kind helpen ontwikkelen. Een prettige samenwerking en een goede behandelperiode staan bovenaan onze lijst. Kiest u ook voor onze logopedie?

Wat is logopedie?

Logopedie houdt zich vooral bezig met de behandeling van spraak-, slik- en taalproblemen. Communicatie is namelijk veel meer dan alleen praten. Het omvat taal, lezen, schrijven, gebaren en meer. Communiceren doen we altijd, waar we ook zijn. Problemen op dat gebied hebben daarom ook grote gevolgen voor het dagelijks leven. Het Praathuis kan uitkomst voor u bieden als het gaat om logopedie. Wij zijn gespecialiseerd op veel gebieden en kunnen ook iedereen, van elke leeftijd, helpen. Tevens bieden wij een passende behandeling aan en kijken wij samen met u naar het probleem.

Hoe wij te werk gaan

Als u of uw kind bij ons in behandeling komt voor logopedie, dan starten wij al snel met een uitgebreid onderzoek. Zo krijgen wij een goed uitgangspunt voor de behandeling. Ook kan er alleen een doel worden gesteld, als de beginsituatie goed omschreven is. Het onderzoek neemt vaak een aantal sessies in beslag. Een logopedisch onderzoek bestaat bijvoorbeeld uit:

  • Observatie
  • Genormeerde taal- en/of articulatietesten
  • Meten van spierkracht van de lippen

Logopedie

Nadat het onderzoek is afgerond, volgt er een gesprek. Daarin worden met u de resultaten besproken en ook zal er een diagnose worden gegeven. Tevens wordt er vastgelegd wat het plan is en wat de doelen zijn.

De behandeling

De behandeltijd is ongeveer 20 minuten. De resterende tijd gaat op aan bijvoorbeeld het bijpraten en afspraken maken. De behandeling zal meestal individueel worden gegeven, maar soms ook in groepjes. Dit gebeurt altijd in overleg met u. Sommige behandelingen zijn met een sessie of twaalf klaar. Er zijn ook kinderen die veel langer naar Het Praathuis komen voor logopedie. Tevens geldt er bij alles wat er besproken wordt een beroepsgeheim. Wij overleggen dus alleen met anderen wanneer u daar toestemming voor geeft.

Contacteer ons nu

Bent u ook op zoek naar iemand met verstand van logopedie? Het Praathuis kan u zeker verder helpen. Er wordt altijd individueel naar u gekeken, zodat er een passende behandeling komt. Neemt u dus snel contact op met Het Praathuis. Bel naar 038-3318132 of mail naar info@praathuis.info. Het Praathuis is er voor u als het gaat om logopedie!