Bij Het Praathuis is iedereen welkom, van jong tot oud!

Op zoek naar een logopedist?

Heeft uw kind moeite met luistervaardigheid? En bent u hiervoor op zoek naar een logopedist? Bezoek dan Het Praathuis! Er staan gespecialiseerde logopedisten voor u klaar. Aangezien iedereen een andere manier van leren heeft, hebben wij voor iedereen een behandeling op maat.

Wat kan Het Praathuis voor u doen?

Zoals al eerder genoemd, heeft iedereen een andere manier van leren. Zo ook met de luistervaardigheid. Wij kunnen samen met u het probleem in kaart brengen om zo voor u tot een passende oplossing te komen! Wij geven niet alleen adviezen, maar wij gaan er ook samen aan werken om de luistervaardigheid te verbeteren.

Het verbeteren van de luistervaardigheid!

Bij het verbeteren van luistervaardigheid draait het niet alleen om oefenen. Het gaat namelijk ook om het begrijpen wat je hoort. De luisteraar moet een aantal vaardigheden onder de knie krijgen. Hier besteden wij uitgebreid aandacht aan. Een aantal van deze vaardigheden zijn:

  • Om de beurt praten
  • Woorden kunnen onthouden
  • Horen welke klank vooraan of juist achteraan in een woord zit
  • Opdrachten kunnen uitvoeren

Struikelpunten

Veel kinderen vallen over dezelfde struikelblokken als het gaat om luistervaardigheid. Vooral in groep 2 als het kind klanken in woorden gaat ontdekken kan het gaan opvallen dat dit proces niet goed verloopt. Oorzaak kan zijn dat het kind periodes niet goed heeft gehoord.

Luistervaardigheid

gegeven wordt. Twijfel hier dan niet over. Vaak als het eerste antwoord wordt gegeven, zit de tekst nog het beste in het hoofd. Ons advies is dan ook om het naderhand dus niet te gaan veranderen. Veel kinderen doen dit juist wel, omdat het vaak vreemd er uit ziet om meerdere keren achter elkaar hetzelfde antwoord te geven. Wij gaan samen met uw kind kijken wat zijn of haar struikelpunten zijn.

Neem gauw contact met ons op!

Wilt u meer oefenen met luistervaardigheid? Kom dan gauw naar Het Praathuis! Wij kijken samen met uw kind wat zijn of haar valkuilen zijn als het gaat om luistervaardigheid. Tevens besteden wij uitgebreid aandacht aan een aantal vaardigheden om het beter onder de knie te krijgen. Neem dus gerust contact met ons op voor een kennismaking of als u er meer over wilt weten. Bel naar 038-3318132 of mail naar info@praathuis.info. Voor het verbeteren van luistervaardigheid gaat u naar Het Praathuis!