Bij Het Praathuis is iedereen welkom, van jong tot oud!

De logopedisten van Het Praathuis!

Roelien van Halsema is in 1991 gestart met logopediepraktijk Het Praathuis in IJsselmuiden. In 1995 kwam de praktijk in het voormalige Gezondheidscentrum aan de Groenendael. Nu werken er twee logopedisten in het Kulturhus.

Het is fijn om in een groepspraktijk te werken omdat we elkaar feedback kunnen geven en we verschillende expertises en ervaringsgebieden kunnen opbouwen, waardoor we alle mensen met vragen over spraak, taal en communicatie kunnen helpen. Ook is het heel effectief dat we zoveel disciplines bij elkaar hebben in ons gebouw.

Ons team, van links naar rechts: Roelien van Halsema en Saskia Verhoef

Roelien van Halsema

In 1986 heb ik de opleiding Logopedie afgerond in Heerlen, Limburg. Na de opleiding heb ik vier jaar in het Speciaal Onderwijs gewerkt met, zo heette dat toen, Moeilijk Lerende en Zeer Moeilijk Lerende Kinderen. Fijn om in een breed team te starten met kinderen met heel uiteenlopende problematiek.

In 1990 heb ik een praktijk in Hasselt overgenomen en ben gestart met schoollogopedie in Genemuiden. In 1991 heb ik de praktijk in IJsselmuiden geopend. Veel kennis door diverse nascholingen heb ik opgebouwd in problematiek rond spraak- en taalontwikkeling en het samengaan met bijvoorbeeld ASS en AD(H)D. Ook houd ik mij bezig met stotteren, zowel bij kinderen (Lidcombe) als bij volwassenen, logopedie bij Down Syndroom, schisis en eet- en drinkproblematiek bij baby’s en zeer jonge kinderen.

Het is voor mij nog altijd zeer motiverend om contact op te bouwen met de volwassene of het kind en samen te werken aan verbetering. Na al die jaren ben ik nog steeds enthousiast over het communicatieve en creatieve vak van logopedist.

Saskia Verhoef

In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht. Daarna heb ik gewerkt in de Isala Klinieken en in het audiologisch centrum, maar heb ik redelijk snel de overstap gemaakt naar de vrije vestiging. Vanaf 2012 werk ik in ‘Het Praathuis’.

Ik heb de afgelopen jaren diverse cursussen en symposia gevolgd. Mijn verdiepende logopedische kennis bedraagt tot op heden stemkwaliteitsverbetering, bijvoorbeeld door de Lax Vox-methode of met behulp van massage; larynxmanipulatie. Ook heb ik mij verdiept in het verbeteren van de verstaanbaarheid bij jonge kinderen (verbale ontwikkelingsdyspraxie, Hodson & Paden, oro-myofunctionele therapie; OMFT, het verbeteren van de spierbalans in het mondgebied behoort ook tot mijn mogelijkheden en ik zoek voor deze behandeling altijd de samenwerking met de tandarts. Tevens heb ik de cursus voor de directe toegankelijkheid voor logopedie gevolgd.

Ook heb ik mij verdiept in het verbeteren van de verstaanbaarheid bij jonge kinderen (verbale ontwikkelingsdyspraxie, Hodson & Paden, oro-myofunctionele therapie. OMFT, het verbeteren van de spierbalans in het mondgebied behoort ook tot mijn mogelijkheden en ik zoek voor deze behandeling altijd de samenwerking met de tandarts.

Het leukste aan mijn werk vind ik dat ik een steentje kan bijdragen aan de communicatieve ontwikkeling van kinderen en volwassenen. Communicatie is erg belangrijk voor het algemene welzijn van de mens en als ik daar op een positieve manier en met veel enthousiasme een ander in kan stimuleren wordt ik daar erg blij van.