Bij Het Praathuis is iedereen welkom, van jong tot oud!

Het onderzoek

“Meten is weten” is een veelgehoorde kreet en dat geldt ook in ons vak. Wij starten onze behandeling met een uitgebreid onderzoek om een goed uitgangspunt in de behandeling te kunnen nemen. Er kan ook alleen dan een doel gesteld worden als de beginsituatie goed omschreven is.

Voor onderzoek nemen we soms een dubbele sessie of maken we een aantal afspraken. Wij gebruiken daarvoor (genormeerde) taal- en articulatietesten en observatie. Voor uitgebreid Afasie- of dysartrie-onderzoek vragen wij soms onderzoek door de Vogellanden, de Isalaklinieken of Myosotis aan. (over Afasie)

Wanneer de periode van onderzoek is afgesloten, volgt er een gesprek waarin met u wordt gesproken over de resultaten van het onderzoek en zal een (beschrijvende) diagnose gegeven worden.

Deze resultaten en diagnose worden vastgelegd in een verslag dat naar uzelf, de huisarts en eventuele andere betrokkenen gestuurd wordt. Ook wordt met u besproken en in het verslag vastgelegd wat het handelplan is en de behandeldoelen zijn.

Onderzoek met volwassenen - ingang gebouw